fbpx
Sertifioitu toimintajärjestelmä

Sertifioitu toimintajärjestelmä

Mikä on toimintajärjestelmä?

Sertifioitu toimintajärjestelmä on nykyisin yhä tärkeämmässä roolissa yrityksen toiminnan kannalta ja usein myös asiakkaan vaatimus työn toteutukselle. Toimintajärjestelmäksi kutsutaan useamman kuin yhden standardin vaatimukset täyttävää järjestelmää.

Toimintajärjestelmä on johtamisjärjestelmä, joka antaa yritykselle raamit jokapäiväisen työn tekemiselle. Kaikki organisaatiossa tapahtuvat prosessit ja toimintaohjeet on kuvattu järjestelmässä yksiselitteisesti ja prosessien toimivuutta myös mitataan säännöllisesti. Näiden järjestelmien avulla organisaation toimintaa voi helposti suunnitella ja kehittää. Yhtenäistämällä toimintatavat on yrityksen helpompi saavuttaa sen asettamat laatu- ja ympäristötavoitteet.

Standardeja noudattamalla, varmistetaan toiminnan laatu-, ympäristö-, ja turvallisuustavoitteiden saavuttaminen ja niiden jatkuva parantaminen.

Järjestelmien kehittäminen

Planproof Oy:n toimitusjohtaja Jani Nikula lähti projektiin selkeä tavoite mielessään.

-Järjestelmien rakentaminen oli yksi tämän vuoden isoista teemoista. Halusimme kehittää laatu- ja ympäristöjärjestelmiä siihen kuntoon, että ne läpäisevät auditoinnit ja saamme sertifioitua molemmat järjestelmät. Toimintamme perustuu pitkälti erityisosaamiseemme sähkö- ja automaatioalan suunnittelussa, tarkastuksissa ja muissa asiantuntijatehtävissä aina omakotitaloista suuriin tehtaisiin sekä vaativiin ATEX-tiloihin. Pyrimme aina siihen, että asiakkaillemme toteutetut projektit ovat ennen kaikkea laadukkaita ja aikataulussa toteutettuja.

Halusimme rakentaa toimintaamme tukevat ja ISO 9001 sekä ISO 14001 standardeja noudattavat järjestelmät, joiden mukaan on selkeä toimia ja tässä onnistuimme mielestäni loistavasti.  Lisäksi meille tärkeä ympäristönäkökulma nousee yhä enemmän esille ja haluammekin olla tukemassa kestävää kehitystä.

Tuotamme lisäarvoa asiakkaillemme etsimällä heille parhaat ratkaisut sekä täyttämällä heidän odotuksensa. Autamme asiakkaitamme kehittämään mm. tuotantotilojaan niin tuotantovarmuuden, -kapasiteetin kuin -turvallisuudenkin osalta, joissa olemmekin Suomen johtavia asiantuntijoita. Toimintajärjestelmä ohjaa meidän jokapäiväistä tekemistä kohti entistä laadukkaampaan toimintaan sekä auttavat tietysti löytämään kipupisteet ja kehittämiskohteet.

Sertifikaatit

Sisäinen auditointi

-Alkuvuodesta 2022 aloitimme projektin toimintajärjestelmien kehittämiseksi ja kevään aikana saimme järjestelmämme siihen kuntoon, että sisäinen auditointi oli mahdollinen.

Sisäiset auditoinnit osoittivat sen, että järjestelmät toimivat niin kuin pitääkin eikä poikkeamia toiminnassa havaittu. Päinvastoin, yrityksen toiminta oli erittäin hyvää. Halu kasvaa ja kehittyä yrityksenä näkyi selvästi, josta saimme myös positiivista palautetta myöhemmin sertifiointilaitoksen edustajalta.

Sertifiointi

-Projektiin lähdettäessä sertifiointi oli ehdoton päämäärämme. Kun sisäiset auditoinnit järjestelmille oli suoritettu onnistuneesti, niin sertifiointiin lähdettiin hyvillä mielin. Sertifiointilaitokseksi valikoitui Bureau Veritas ja heidän edustajansa kanssa kävimme läpi yrityksen kulttuurin sekä toimintatavat. Itse tapahtumasta jäi allekirjoittaneelle hyvä fiilis ja lisäksi saimme auditoijalta hyviä ideoita yrityksemme kehittämiseen, Jani Nikula kertoo.

Virallisen sertifiointilaitoksen edustaja suoritti akkreditoinnin kesäkuun lopussa, eikä poikkeamia havaittu. Näin ollen Planproof Oy:lle on myönnetty sertifioitu toimintajärjestelmä.

Sertifioitu toimintajärjestelmä

ISO-9001 & ISO-14001 sertifiointitunnus

 

 

 

 

 

 

 

 

#planproof #valmiinahaasteisiin

https://www.planproof.fi

https://planproof.fi/yhteystiedot/

Mikäli etsit yrityksellesi sertifiointipalveluita, niin voimme lämpimästi suositella:

https://www.bureauveritas.fi/

Categories:

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *